Garanti & kvalitet

Smart-Travel är givetvis IATA-certifierat. Det innebär att vi efter en skriftlig examen har blivit godkända av IATA. Ett IATA-certifikat är en garanti för att vi har mycket goda kunskaper i bland annat prissättning, olika biljettsystem, världsgeografi, koder och regler inom resebranschen. Det är inte alltid ett krav att ha en IATA-examen för att bli anställd på en resebyrå, men ett IATA-certifikat är en försäkran att kunden alltid får bästa möjliga service. Alla resebyråer som själva vill kunna ställa ut flygbiljetter måste dock ha personal med IATA/UFTAA-examen eller motsvarande. Naturligtvis följer vi också Svenska Resebyråföreningens regler och riktlinjer.

Om något händer

24h jourEftersom vi erbjuder personlig service och nåbarhet dygnet runt lovar vi att du alltid får en förstklassig service.

Skulle något oförutsett hända när du är ute och reser har Smart-Travel både bred kompetens och väl fungerande rutiner för att omgående kunna hjälpa dig. Vi har erfarenhet när det gäller att snabbt ta kontakt med transportföretag, myndigheter och inte minst de drabbade i stressade och ibland svåra situationer.

IATA

IATAIATA står för International Air Transport Association och är flygbolagens globala organisation för prissättning av flygbiljetter. Alla flygbolag som är anslutna, vilket är c:a 93% av samtliga flygbolag, följer IATA:s regler. Detta bildar en standard för hur flygtrafiken bedrivs över hela världen.

För att en resebyrå ska ha rätt att skriva ut flygbiljetter måste den vara certifierad av IATA. Och för att bli det, måste personalen vara utbildad och certifierad. Dessutom krävs att resebyrån ställer bankgaranti samt får en kreditbedömning av IATA.

Mer information om IATA finns på www.iata.org