Viktig information i samband med resa till USA

Med omedelbar verkan så har Amerikanska myndigheter bestämt att det inte längre är möjligt att ansöka om ESTA när det är mindre än 72 timmar kvar till avresa. Alla resenärer måste från och med nu ha sin ESTA auktoriserad senast 72 timmar innan avresa.

Det kommer inte att vara någon förändring vid check-in för de resenärer som redan har en godkänd ESTA.

De resenärer som kommer till flygplatsen utan en godkänd ESTA kommer med största sannolikhet att bli nekad ombordstigning. För att ansöka om ny ESTA för ytterligare information, vänligen besök U.S. Customs and Border Protection website.

The U.S. Customs and Border Protection have issued a mandate that effective immediately, all guests are no longer able to apply and be approved for an Electronic System for Travel Authorization (ESTA) within 72 hours of travel departure. Guests must now apply for their ESTA at least 72 hours in advance of travel. For all guests who have approved ESTA’s there will be no change to their check-in.

Guests arriving at the airport for travel to the United States without a previously approved ESTA will likely result in being denied boarding. To apply for a new ESTA and for further information, please visit the U.S. Customs and Border Protection website.

Kommentarer inaktiverade.